0 3 minute 6 luni

Orașul suedez Södertälje, de la periferia orașului Stockholm, a decis să fie în fruntea obiceiurilor alimentare „inteligente din punct de vedere climatic” și „sustenabile”: cafeneaua primăriei locale, în efortul de a „sprijini companiile care dezvoltă produse sustenabile”, a oferit clienților săi tacos cu piure de viermi în loc de carne de vită, relatează The European Conservative.

Ștefan Ion

Potrivit nutriționistului orașului, Sara Seing, piureul de viermi este un preparat organic și produs în mod durabi” care are un gust similar cu cel al puiului. Seing a precizat că, deși nu va face încă parte din meniul oferit în mod regulat, va deveni probabil o posibilitate în viitor, când oamenii se vor obișnui cu ideea de a mânca insecte.

Invitații la prânz de la Primărie au fost informați despre ingredientul neobișnuit și au putut opta să nu participe. Ce nu se poate spune despre elevii de la un liceu din Södertälje, unde televiziunea de stat a fost invitată în urmă cu câteva săptămâni. Postul de televiziune SvT a înregistrat reacțiile elevilor neștiutori care au fost hrăniți cu astfel de tacos și a relatat că elevii au învățat despre beneficiile pentru mediu și sănătate ale consumului de insecte și că „un animal mic a trăit o viață bună”.

În cazul liceului, educarea elevilor cu privire la beneficiile pentru mediu ale consumului de insecte a fost doar o parte a planului. La fel de important, notează The European Conservative, a fost să încerce să găsească răspunsuri la întrebarea cum ar putea instituții precum școlile și azilurile de bătrâni să își hrănească salariații în vremuri de război sau în alte situații de criză.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegramhttps://t.me/nymagazinromania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previzualizare articole