0 3 minute 3 luni

Ștefan Ion

29.06.2024

Acum, experții se întreabă dacă laptele este rasist, ca parte a unui proiect de cercetare finanțat de contribuabili privind legăturile dintre lapte și colonialism?
Academicienii de la un muzeu din Oxford vor desfășura un proiect de cercetare finanțat de contribuabili privind „natura politică” a laptelui și „moștenirile sale coloniale”.
Muzeul de Istorie a Științei din Oxford a primit finanțare de la Arts and Humanities Council pentru a „pune sub semnul întrebării atât aspectele imaginare, cât și cele reale ale laptelui”, scrie „The Daily Mail”.
Un proiect finanțat de contribuabili urmează să cerceteze legăturile dintre lapte și colonialism, a fost dezvăluit.
Academicienii de la un muzeu din Oxford vor cerceta „natura politică” a laptelui și „moștenirile sale coloniale”.
Unul dintre experții implicați a susținut anterior că laptele este o „obsesie nord-europeană” care a fost impusă altor părți ale lumii.
Dr. Johanna Zetterstrom-Sharp a declarat că presupunerea că laptele este o parte esențială a dietei umane „poate fi înțeleasă ca o presupunere a supremației albe”, deoarece multe populații din afara Europei și a Americii de Nord au niveluri ridicate de intoleranță la lactoză la vârsta adultă.
Noul proiect, „Milking it: colonialism, patrimoniu și angajamentul de zi cu zi cu produsele lactate”, a câștigat finanțare din partea Consiliului de Cercetare pentru Arte și Științe Umaniste.
Proiectul privind laptele va avea sediul la Muzeul de Istorie a Științei din Oxford, care a anunțat că a primit finanțare. Valoarea grantului nu a fost încă dezvăluită.
Proiectul va pune sub semnul întrebării atât aspectele imaginare, cât și cele reale ale laptelui, dezvăluind natura intimă și politică a acestei substanțe cotidiene.
Dr. Zetterstrom-Sharp a luat parte la o discuție intitulată Milk and Whiteness în cadrul unei expoziții Wellcome Trust privind laptele în 2022.
În cadrul panelului de discuții, ea a afirmat că „obsesia nord-europeană pentru lapte” a condus la presupunerea că acesta este o parte vitală a oricărei diete umane și că ar trebui să fie produs și furnizat pe scară largă.

Abonați-vă la canalul nostru de Telegramhttps://t.me/nymagazinromania

Urmăriți-ne pe Facebook: New York Magazin România

Ne puteți contacta la: contact@nymagazin.ro și nymagazin@aol.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Previzualizare articole